Flytte til Narvik? Dette er kommunens pakke til tilflyttere. 

Hvorfor ligger alt til rette for at du bør flytte til Narvik? Kommunens egen tilflyttertjeneste bidrar til å gjøre regionen mer aktiv og attraktiv. 

Tur med hund i solnedgang - Klikk for stort bildeHøst i Narvik Rune Dahl

Tilflytterkoordinator Ida Mari F. Larsen jobber for å gjøre opplevelsen til de som nettopp har flyttet til, eller som vil bli bedre kjent med Narvikregionen, så god som mulig. Hun forteller om tilflytterpakken. 

Portrett av dame - Klikk for stort bildeTilfytterkoordinator Ida Marie F. Larsen Willem Mathlener

Hvorfor har dere egen tilflyttertjeneste? 

For noen er det å flytte til en ny plass enkelt, mens for andre kan det være noe utfordrende. Det er spennende å flytte og bli kjent med nye folk, men det kan også være utfordrende og nervepirrende å bosette seg i en ny by og en ny kommune. Derfor er det viktig å ha et støttesystem rundt seg hvor du kan stille spørsmål og få hjelp med det du lurer på. 

Fire personer på vei opp et fjell på ski - Klikk for stort bildeI Narvik kan toppturentusiaster trives midt på sommeren. Rune Dahl

Hva er tilflytterpakken? 

Narvik kommune har allerede etablert og tilbyr en spennende og attraktiv tilflytterpakke, utformet for å gi en best mulig start for de som flytter til Narvik. Innholdet i tilflytterpakken gir en fantastisk mulighet for tilflytterne til å bli kjent med tilbudene i lokalmiljøet, og de herlige menneskene som bor her. 
Hovedoppgaven til tilflyttertjenesten er å svare på store og små spørsmål, og bli satt i kontakt med de riktige personene. Representanten i tilflytterteamet er først og fremst en formidler av informasjon om eksisterende tjenestetilbud innenfor deres område. Teamet kan hjelpe deg å få svar på spørsmål om skole, barnehageplass, arbeidsmarkedet, utdannelse, bolig mm. 

Tre personer på sopptur - Klikk for stort bildeSopptur med Breidablikk Visit Narvik

Til sist, hva er det Gode Liv i Narvik? 

I Narvikregionen kan du oppleve spektakulær natur og et rikt aktivitetstilbud innen kultur, idrett og friluftsliv. Naturen, havet og fjellene er viktige arenaer for aktivitet og fritid. Mange av de samme arenaene er også viktige som uformelle og sosiale møteplasser. Det er et stort antall fritidstilbud her, og rundt 250 frivillige lag og foreninger er etablert i kommunen. Mange av disse tilbyr aktiviteter til barn og unge.